//Simple is better

Hai guys!
Have a good days guys :D


Asalamualaikum hai stalker :* welcome to my diary ^^ You've in my unprivate diary. So be nice here and just read.

Status : SINGLE. BE MINE? :')

Home About Linkies Stuff

Credits

Basecode: Nadya.
Full edit: SitiSyuhadah
Re-Edit by: Nur Syahirah

Demammm -.-
Asalamualaikum guys. Okayyy harini nak tahu tak, syasya demam -.- okayyy pening gila kepala aku ni, rasa nak hantuk kat dinding tapi kesiann pulak x) Hahaha harini hari ke-13 kita puasa, Alhamdulilah tapi ennn aku tak puasa harini :p Diam diam tau :p hahahaha sebab tadi aku muntah, then nak pengsan.... Dah lah takde orang kat rumah. lepas minum air terus terbaring. Lama kot aku tidur tapi mak aku kejut "Syasya, syasya, syasya bangun pintu terkunci bawah ni, cmne nak masuk" Dengan kepala peningnya aku buka pintu, haihh kacau line mak aku ni -_- Tapi sekarang dah okay sikit cuma kepala senoneng je. Aku takdelah macam kakak aku, kalau demam manja ngan mak aku *jeling* hahaha :p hm okayyy lah nak sambung online, nanti dah bosan i update blog okayy, kepala i tengahh pening taktahu nak update apa :p See you later guys, muah muah :*

Bestfriend.
video

Rindu bestfriend aku. Rindu Nur Syahirah Binti Zuraimi. Kalau korang tengok video ni mesti dekahh. Hahahah sory syeera, kita rindu awak :(

Hidup banyak dugaan :')
Asalamualaikum Heyooo semuaaa :* Okay harini serius syasya memang takde mood sbb pening kepala semua :'3 Lapar gila kot.... tadi tak sahur hmmm -.- Sabar syasya lagi berapa jam je ni :) Harini hari ke 9 kita puasa, Alhamdulilah ^^ Tahun ni sempat juga syasya menyambut bulan Ramadhan ni :') Hee so harini tajuk kita "Hidup banyak dugaan" Okayy korang mesti tahu dugaan tu apa kan? Dugaan tu macam cabaran dalam hidup kita, nak tahu tabahnya seseorang dalam hidup ni mestilah kena ada dugaan :) Okay semalam syasya tgok cerita 99 kali rindu, k serius memang sedih cerita tu. Syasya siap hafal ayat dia "Allah takkan menurunkan sesuatu ujian untuk hambanya, Allah akan menguji tahap kesabaran kita dahulu untuk menempuh sesuatu ujian. Kemudian Allah turunkan malaikat Jibril untuk memberi kita sesuatu dugaan, Allah rindu rengetan kita" Part tu memang sedih k... semalam dah download nak tengok cerita Bro nampak motor gua. jap lagi laptop masalah matikan balik, then tetibe terbuka cerita tu. Dalam sedar tak sedar, aku tetibe nak post pasal benda ni. Apa salahnya kalau kita sharing is caring kan :p Hee okay asal syasya tetibe post asal agama? tak pernah kan? yes... syasya dah berubah. Taknak jadi macam dulu yang degil apa semua, Sekali sekala boleh lah :p Start bulan 7 dah macam macam berlaku kat aku, tapi aku sabar je :') Kalau aku tak berubah, aku dah jadi teruk rasanya kan.. aku berubah ni bukan sebab apa, aku nak tunjuk dekat family aku yang aku boleh berubah jadi lebih baik dari dulu ^^ So, korang yang baca ni jangan lah ikut perangai kawan kawan, contohnya dia sruh ponteng sekolah, ponteng kelas, ponteng puasa ke apa ke :3 Benda yang jahat jahat lah k.. Jangan ikut. Aku pernah alami semua tu sbb tu aku cakap kat korang :)
Allah tunjuk semua ni kat family aku bukan sebab apa, Allah sayang kita semua sbb tu dia banyak beri dugaan kat kita. Hee so renung renungkan dan selamat beramal :) Asalamualaikum :*

Ada orang memilih rupa, tengok perangai, dah lama suka lelaki tu.
Hello Asalamualaikum Guys ^^ Okay harini tajuk kita "Ada orang memilih rupa, tengok perangai, dah lama suka lelaki tu." Okay korang faham tak tajuk ni? Maksud dia, ada orang couple ada yang memilih rupa, ada yang tengok perangai n ada yang dah lama suka lelaki/perempuan tu :)

1. Memilih rupa :)
Macam mana memilih rupa ni? Hah memilih rupa ni couple ngan seseorang tu atas dasar rupa. Macam couple dengan orang hensem/cantik/comel gitu lah :) Ada orang tak tengok rupa, dia tengok hati. Tengok hati ni macam baik hati, suka tlong orang or anything else. I dont know lah kalau orang tu couple atas dasar hati tapi orang yang dia suka tu cantik, comel, hensem :) Manusia sekarang suka memilih rupa. Oh saya tak, saya bukan jenis macam tu :) Jarang eh jumpa orang yang betul betul serasi dengan kita :3

2. Tengok perangai :)
Hah tengok perangai macam mana pulak? Tengok perangai ni macam kita suka tengok orang tu atas dasar perangai dia. contoh orang yang kita minat tu sporting, orang yang jenis kelakar, pendiam, suka bergurau dengan kita. Ni selalu berlaku bila orang yang kita minat tu dalam satu kelas kita, kenalan kita kat fb, twitter or anything else. Betul tak? Yes saya ada minat seseorang ni atas dasar perangai, hati. Dia teramat sporting, tapi alhamdulilah dia baik :) 

3. Dah lama suka lelaki/perempuan tu :)
Wahhhh yang ni mesti korang faham. Yang ni maksud dia korang dah lama kenal, dah lama suka lelaki/perempuan tu. Tapi korang diam je, tak pernah bagitahu sesiapa. Haihhh awak kalau dah suka seseorang beritahu jelah ^^ Jangan segan segan, kalau dia tolak. Awak kawan jelah dulu, awak kena buat dia suka awak. baru cinta berbalas en orang kata :p Ada satu cerita ni "Lelaki tu dah lama tunggu perempuan tu, bertahun tahun dia pendam. Satu hari dia nak cerita kat perempuan tu. Tapi dia terlepas" Hah kalau dah suka tu lain kali ckap awal awal eh, takut terlepas nanti frust menonggeng susah pulak :* hihi . 


So, harini ada 3 je yang sempat update. Nanti syasya update lagi yang lain. Inshallah :')
Okayy byee Asalamualaikum :*

I love you Crush Aummmmm :*
Eh Hai Asalamualaikum Guyssss :* Apa macam? Ada sihat? Syasya pun sihat Alhamdulilah :) 
Nampak tajuk apa sekarang? Ouh pasal crush hee :p Okayyy hm lepas kawad, aku putus ngan Dinie :') masa tu kitaorang dah 2 minggu 3 hari. Aku memang sayang dia, tapi kitaorang dah takde jodoh. Dia mintak gb, tapi aku taknak. Aku tak terima dia ada sebab :') Sekarang aku sayang dia sbgai kawan je, tak lebih :)
Now aku dah ada crush. I dont know why sekejap je aku boleh suka crush aku ni -.- Ouh okay, semalam sabtu aku pergi sekolah agama. Terpaksa k pergi. Hahaha xD bilik 11 campur ngan 12. aku bilik 12. tu pun aku masuk pukul 9 , aku saje lepak sorang sorang kat bilik 10 . taknak aku masuk kelas ustaz tu xD Hee aku masuk masuk buat muka tebal je xD then aku dduk lah sbelah anak guru besar , aku ada perhatikan budak lelaki ni , aku saja je pandang dia then dia pandang aku xD hahaha menjeling jeling ku bertentang , mata kita sama memandang . cewahhhhh xD aku boleh TERsuka dia pulak -.- then aku pakai earphone masa tu, dia tegur aku "Pakai earphone ye kak?" Aku senyum je, bisu agaknya xD hahaha. balik tu terus aku IM luqman kat fb, aku tanya nama dia siapa. then luqman bagi link fb dia. rupanya rupanya aku dah kawan dengan dia, i dont know sejak bila aku kawan dengan dia. Hahaha xD then kitaorang IM, ewahhhhh dia suka aku -.- Ya Allah, terkinja kinja aku dibuatnya masa tu. Apa apapun I love you crushhhh aummmm :* MIH nama dia, teka sendiri k nama dia :p Byebye Asalamualaikum Muahhhh :*

Naik sekolah ~
Asalamualaikum semua wassap wassap xp Sihat? Hee baguslah kalau sihat :) Kalau tak sihat cepat cepat makan ubat tauu xx 
Hee, so hari ni hari kedua sekolah. Semalam naik sekolah, you know? Ya Allah serius penat gila n malas :3 Bagi yang tak gi mana mana tu, mesti korang cakap seminggu cuti mcm tak cuti je kan? Yeahhh :'D
Syasya pergi Cameron, Putrajaya n Melaka. Tapi ennnn macam tak pergi je. Btw best woi pergi Cameron ._. Aku kuat makan gila kat sana. Tapi aku tak gemuk gemuk jugak. Amboi peliknya aku ni. Hahaha. Aku kejap makan, kejap makan. Yeahhh mcm orang kebulur, kat sana ada Pasar Malam. Panjang pulak tu ~ 
Memang lah mahal sikit tapi cuba bayangkan sebesar besar ayam rm3 je?! :o Hoi puas hati woi ._. 
Aku makan 3 ayam sorang sorang ilek je :p hahaha. malam sebelum balik aku, nenek aku, mak aku n kakak kakak aku beli burger, bolehlah tahan sedapnya. Hensemmmm abang tu, tergugat iman aku. Lagi tergugat iman lelaki tu tengok semua perempuan. Menggelepar habis -.- hahaha. Aku nak je duduk berhari hari, berbulan bulan, bertahun tahun, berdekad dekad. Tapi apa kan daya, aku kena sekolah -.- tapi serius best. Balik tu, singgah Putrajaya. Hah amik kau sesat lah jugak. Maaflah bapak saya tahu jalan Johor je, maklumlah orang kampung lah sangat. Hahaha :3
Lepas tu terus pergi Melaka, aku pergi dekat tempat mana ntahh. Tak ingat, maaflah saya pelupa sikit. Maklumlah dah tua ._. hehehe. Jangan marah ye ;p
Btw kat sana ennn , ramai jugak hensem . Hahaha *evil laugh* takpeee, aku ni memang suka tengok muka orang hensem tapi tak semestinya aku suka couple ngan orang hensem. kalau muka tak hensem, hati tak hensem buat apa kan? Hahaha xp
So Alhamdulilah sekarang ni dah masuk bulan 4, tak sabarnya nak tunggu aku sekolah pagi. penat gila sekolah petang -.- Takecare ye semuaaa, btw ramai jugak ennn single bulan ni? Siapa single kita geng okayyy :'D siapa baru lepas putus ni, jangan lah sedih inshallah jodoh tak kemana bak kata orang sekarang x)
Be happy all, xoxo :* 
Asalamualaikum, takecare, morning, byeeeee ^v^

Happy Holiday Guys :)
Hai Asalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab anda semua sayang saya :* hihi okay so dah tengok tajuk hari ni? yes Happy Holiday untuk semua :) Kita cuti seminggu je kan? pun bolehhh :) janji cuti, tak hadap aku dengan PBS ni -.-' Hee cuti ni maybe syasya pergi Cameron Highland je kot, awwww :*
Genting Highland dah pergi tapi hujan :( takpelah maybe tak ada rezeki kan, nak buat mcm mana hmmmm *ayat pasrah* hahaha :3 korang semua pergi mana? Kl ? Melaka ? Batu pahat ? Balik kampung ? Wuuuuu mesti best kan ? :) untunglah untunglah :3 Hee sebenarnya takde idea nak update apa lagi dah ni :) 
so selamat bercuti okay ^v^ jaga diri elok elok okay semua , byebye takecare iloveyouuuuu :* Asalamualaikum xoxo ;D